One HABby Family

You want to be HABby too? Deel je budgettips en stuur een mail naar carien_28@hotmail.com. Ik voeg ze toe aan mijn blog.

woensdag 30 september 2009

Be Smug and wear look-a-like UGG's


Autumn has definitely set in! Het miezert de hele ochtend en ik kom gekleed in m’n dunne jasje verkleumd aan op kantoor. Tijd voor de warme jas en lekkere laarzen!

Als je graag UGG’s aan je voeten wilt maar niet voldoende pegulanten bezit om een paar aan te schaffen kies dan voor de goedkopere variant (ben je bovendien trendsetter want de hele wereld draagt al UGG's) kijk dan eens op www.kiwi-sheepskins.com (zie foto)! Scoor bij ASOS een paar sheepskin mittens voor 35 GBP (vandaag bij ASOS 20% korting op je aankopen als je de code 'welovenetherlands' bij de check out intoetst). Laat de kou nu maar komen!

De bouwmarkt en ik






Waar de aanschaf van een salontafel al niet toe kan leiden….Dankzij my new best friends, de Gamma en de Karwei ;-) ziet mijn woonkamer er totaal anders uit. HABby living!





dinsdag 29 september 2009

Pink Ribbon


Oktober is borstkankermaand en bijna ieder tijdschrift besteed hier aandacht aan. Mijn grootmoeder van moeders kant ging dood aan deze ziekte toen ze nog maar 48 jaar oud was. Over niet al te lange tijd ben ik zelf zo oud (hoop ik). Morgen ga ik naar het ziekenhuis voor de jaarlijkse mammografie en ik denk aan oma...die ik nooit gekend heb maar door de kanker altijd in m'n gedachten is.

Desigual


Regelmatig loop ik op de ‘verkeerde’ momenten tegen hele leuke dingen aan….zoals afgelopen zondag in de V&D. Daar hangt HET feelgood jurkje van het Spaanse merk Desigual (www.desigual.com) en een seconde denk ik ‘YES’, but no….want ‘helaas pindakaas’ heb ik de door mezelf opgelegde bestedingslimiet op mijn credit card eerder die middag al bereikt bij de aanschaf van 3 paar tennisschoenen (tip: check out Bristol voor redelijk geprijsde (merk) sportschoenen) en t-shirts ‘for the boys’. Maar ik ga zeker terug naar V&D, dat met al die hippe merken (Warehouse, Desigual en Pepe Jeans) duidelijk het suffe imago van zich heeft afgeschud. Chapeau!

maandag 28 september 2009

Appels, appels en nog eens appels

Traditiegetrouw plukken kids en ik de laatste zaterdag van september appels. Tot vorig jaar op de Olmenhorst (http://www.olmenhorst.nl/). Deze zaterdag blijven we iets dichter bij huis, op zorgboerderij De Buytenhof (http://www.debuytenhof.nl/) in Rhoon. Mijn oudste voelt zich eigenlijk te oud voor de pluk en kijkt liever bij de wolvarkens. Kind 2 en 3 doen vreselijk hun best...zodat we nog weken iedere dag appels eten! Ruim 10 kilo fruit en € 17,00 armer plukken we nog een boeketje in de bijna uitgebloeide boerderijtuin....en dat voor € 2,00.
Met de zelf geplukte appels maken we iedere dag van de week iets anders: appelflappen en tarte tatin, appelsap, appelmoes en appel(kruimel) taart.
De appelflappen zijn mijn favoriet, tot voor kort bak ik ze veel te kort en schotel mijn kinderen half gare flappen voor die ze altijd braaf opeten. Totdat vriendin A. mij erop wijst dat de perfecte flap toch echt een half uurtje in de oven moet garen!
Hierbij het recept (in dichtvorm) voor een variant op de flap, Cor Kaatjes, genoemd naar (en gemaakt voor) ex collega Cor Kaa.

Cor Kaa....een fenomeen
Cor Kaa...zoals hij is er geen een
Researcher avant la lettre
Trotse vader, opa et plus beaucoup
cuisinier peut-etre
Cor een man van passsie
Neem nou het koken
Cor Kaa is geen man voor instant of een pakje Lassie
Alles wordt bereid
vanuit het hart
en immer vol vuur
Cor Kaa is een kok tres puur
Daarom voor hem een recept
Niet helemaal van mezelf maar toch een touch
ik presentaar hierbij trots
Een variant op de ouderwetse flap
Cor Kaatjes
Een 'gouwe ouwe'met iets nieuws
iets eigens op het gebied van gebak!

Men neme voor een huis vol:
12 plakjes roomboter bladerdeeg
een handje krenten en rozijnen
en een flinke smak abrikozen jam ('t liefste alles biologisch)
beetje custard (eetlepeltje of zo)
4 fors uitgevallen reinetten in kleine stukjes
roomboter, gesmolten
rietsuiker om te strooien

Laat ze garen in een hete overn (200 C) en doe niet net als ik
na 5 minuten het venstertje open en denk
ach 't is niet zoals bij Appie
Maar evengoed genieten we van een heerlijk flappie

zondag 27 september 2009

Gratitude Journal

Ooit keek ik 's middags graag televisie, naar Oprah Winfrey. De shows waarin ze vertelt over een gelukkig en inspirerend leven zijn favoriet. Eén van Op'rah's beste tips is het Gratitude Journal: schrijf iedere avond vijf dingen op in een boekje waarvan je een goed gevoel krijgt...
Gratitude Journal...an attitude changer...that's for sure!
Ik doe het (bijna) elke dag...nadenken over de goede dingen van de dag....en het maakt tevreden, gelukkig. Misschien goed om het eens op te schrijven. Met Sinterklaas in aantocht, de kruidnoten liggen alweer in de schappen van de supermarkt, heb ik alvast een idee voor de verlanglijst: een notitieboekje van Moleskine...Niemand minder dan Ernest Hemingway gebruikte de beroemde rode of zwarte boekjes. Als dat geen inspiratie oplevert.......

vrijdag 25 september 2009

A digital shopping spree


Skip the Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf en nodig je beste vriendinnen uit voor een digital shopping spree! Kruip met z’n allen achter de computer, wijntje erbij, en zoeken naar dat leuke jurkje, sieraad of paar laarzen. Behalve a lot of fun is het ook voordelig om samen je slag te slaan omdat je de (soms) hoge verzendkosten deelt.

Eén van de virtuele winkels die op je ‘cruising the net vriendinnenparty’ niet mag ontbreken is Fragments (www.fragments.com) waar ze prachtige en bijzondere sieraden verkopen (denk aan een ketting met vogelnestje en parels als eitjes). Het fijne aan Amerikaanse winkels is dat er altijd wel een SALE is, ook bij Fragments scoor je in de SALE onder de 100 dollar een prachtige ring, armband of ketting.

En heel belangrijk: ze ‘shippen’ worldwide.

donderdag 24 september 2009

Doing Good


Afgelopen zomer zijn we (J., ik en kroost) drie dagen in Lesotho, een zelfstandig koninkrijk binnen Zuid-Afrikaanse grenzen. Een prachtig maar arm land.

We bezoeken de Liphakoeng Primary School, een lagere school waar gemiddeld 88 leerlingen in een klas zitten met (mind you) maar één leerkracht. De Liphakoeng Primary School heeft geen elektriciteit en er is gebrek aan alles. Samen met de kids kopen J. en ik spullen voor de ruim 200 wezen die de school bezoeken en later stuur ik vanuit Nederland meer spullen waar behoefte aan is, zoals pennen, schriften en….boeken.

Lezen is belangrijk, door te lezen ontwikkel je fantasie en kun je jezelf even afsluiten voor de ellende om je heen. Daarom steun ik Biblionef, een stichting die wereldwijd kinderboeken (in allerlei talen) verspreid. Gun ieder kind een boek en kijk voor meer informatie op www.biblionef.nl.

Eames again

As promised een update over Eames: beide stoelen zijn vanochtend afgeleverd en zien er volgens J. tip top uit. Zal later een foto’tje posten! Dus op naar Marktplaats.

Lily was here!


Gisteravond gegeten bij vriendin H. die weer even terug is in NL.

Een dure maaltijd, zo blijkt, want op weg naar AH wordt H. betrapt door oom agent, ze fietst op het trottoir (oh dear). Boete: € 35,00. Ik ben het vergeten te vragen maar had graag willen weten of ze contant moest betalen. Zie in gedachten de agent voor me die met pokerface vraagt hoe wilt u betalen, contant, credit card, chip of pin en uit z’n uniformjas een mobiel betaalapparaat tevoorschijn tovert.

Anyway lieve H. het eten was ‘vurrukkuluk’, de zelf geïmporteerde rosé uit Zuid-Afrika toppie en het toetje….een tien met een gniffel: Lily’s cupcakes…mierzoete cakejes met namen als vanilla shock, lemon twist en very Berry dark die het glazuur op je tanden laat barsten. Lily’s cupcakes zijn te koop in Arnhem, Rotterdam en Den Haag. Op www.lilyscupcakes.nl kun je lezen waar. I am hooked!

PS: lieve H. als je dit leest, mijn fotoboek ligt nog bij jou....

woensdag 23 september 2009

Sport

Nog erger dan zelf sporten, is het kijken naar sport(programma’s) al zien sommige sporten er op beeld wel stoer uit. Zoals zeilen…een zeilboot in actie op metershoge golven doet denken aan ‘de wereld van Peter Stuyvesant’ of aan het rollen van ‘zware shag’ bij windkracht 10. Daar wil je (ik) wel bijhoren dus zeg ik geen nee als J. voorstelt om een weekend te (leren) zeilen in Friesland.

Het is half juli, kids zijn met hun vader vertrokken naar Italie als J. en ik afreizen naar het verre Noorden. De ontvangst is vriendelijk met koffie en suikerbrood. Daarna een uurtje (twee, drie) met z’n allen aan de bar de paalsteek oefenen….

De eerste nacht in Fryslan is ‘slaaptechnisch’ a disaster en om 05.00 geef ik het op.
Nog ‘maar’ drie uur tot het ontbijt en het lijkt alsof het steeds harder gaat waaien.
Gekleed in een geel maanmannetjespak maat xxl, mega zwemvest en kaplaarzen voel ik me lomp, niks Peter Stuyvesant. Terwijl de overige zeilbootjes uitpuilen van de cursisten zitten J. en ik met z’n tweeën (plus instructeur) in de boot. R., in het dagelijks leven gezagvoerder bij de KLM…klust af en toe bij als zeilinstructeur. Dit weekend is ook z’n vriendin van de partij. Ze doet me zo aan ex schoonmoeder Cruella denken dat ik blij ben dat ze lest in een andere boot.

Onze zeilboot heeft een motor, maar die mogen we niet gebruiken, in plaats daarvan moet J. met een soort lantaarnpaal het bootje door de smalle vaart (sloot?) manoeuvreren…

R., die aan het roer zit, zegt (heel ‘geruststellend) dat het vanmiddag nog harder gaat waaien. Hoezo, het is toch al windkracht 5? En mijn gedachten dwalen af naar de man met de gele zuidwester…

Op de vaar cum sloot is het gelukkig rustig, ik zit voorin de boot en vraag me hardop af of zeilen echt leuk is? Omdat J. op dat moment de ‘hefboom’ laat vallen in het water krijg ik geen antwoord op mijn vraag. Paniek….. gelukkig we takelen de modderige boom weer omhoog en naderen het einde van de sloot. Een oneindige deinende en met schuimkragen bedekte watermassa doemt op: het Slotermeer!

De andere lesbootjes zijn er al, cursisten hijsen de zeilen. Het valt me op dat de emancipatie kennelijk (nog) niet in de water(zeil)sport is doorgedrongen…de mannen zitten aan het roer, de vrouwen ‘doen’ de koffie of bedienen de fok.

Ik doe alsof ik heel druk ben met het hijsen van het grootzeil maar ongemerkt doet J. al het werk. De Sloterplas is groot…. ‘Maar je kunt overal staan hoor’ zegt R. Dat is dan weer een geruststelling maar met kaplaarzen niet erg aanlokkelijk.

Het is afzien, de eerste ochtend. De regen striemt in onze gezichten en de boot gaat zo scheef dat ik iedere keer denk dat we omslaan. Om elf uur vind ik het welletjes, ‘zet mij maar aan de kant’, ik loop wel naar Woudsend.

Een paar uurtjes op de kade, koffie, een vroege lunch op het verwarmde terras, vijf keer naar het toilet en ik kan er weer tegen. Als J. en R. komen lunchen heb ik er weer ‘zin in’. De wind is aangewakkerd….en J. is in z’n element, R. bedient de fok en ik probeer te ‘overleven’…..tot een enorme hoeveelheid buiswater me wakker schud.

‘Geef hier dat roer’, zeg ik tegen J. Zeilen is top, in ieder geval vandaag!

Gratuite

Best things in life are for free!
Nog niet zelf uitgetest maar ga het zeker binnenkort proberen: www.proefpakketjes.nl

What’s in a …..salontafel?

‘Een heleboel’ kan ik je vertellen. De afgelopen vier jaar lang leef ik met kids in een woonkamer zonder salontafel. We hebben veel ruimte, dat wel, maar ‘t is ook een beetje ongezellig….Een ambivalent gevoel want tenslotte is ruimte de ultieme luxe.

Op de eerste zondag in september, vriend J. heeft dienst, ga ik naar de Woonstore (www.woonstore.nl) , lijkt op Loods5 (www.loods5.nl) maar dan kleiner. Als ik al bijna bij de kassa ben zie ik ‘m staan. De tafel!

Leverkleurig, langwerpig en in Rivièra Maison stijl (of was het Lifestyle)…..en van de prijs ga ik bijna hyperventileren....€ 45,00 in plaats van € 399,00 !

Ik zoek naarstig een verkoper, en dat is niet eenvoudig hier, stel dat iemand anders mijn tafel ontdekt en meeneemt? Maar gelukkig ik vind de verkoper, en met de sold sticker op tafel is het 'a done deal'. Ik reken de 45 euro'tjes af en rij mijn auto naar het magazijn.

Vriendlief sjouwt later die dag de tafel in zijn eentje naar boven (de woonkamer is op de eerste verdieping) and what a difference it makes: vaasje erop, paar bloemetjes van de bolchrysant geplukt, een boek over haaien erop…ik kan hier ‘uren’ naar kijken en van genieten…Maar om het echt gezellig te maken moet er nog een stoel bij….ik laat er geen gras over groeien en later die week neemt grijs gespikkelde oorfauteuil William (tijdens de woonweken bij Karwei betaal je € 199,00 ipv € 249,00) z’n intrek….en nog is het niet af….. een poefje misschien of eh….een schommelstoel?

En ik denk ‘Eames’…..werd lang geleden verliefd op de RAR Rocking Chair…Een ontwerp van Charles Eames uit 1948. Absoluut onbereikbaar door het bijbehorende prijskaartje. Maar als ik begin deze week op www.marktplaats.nl ‘Eames’ in tik valt mijn oog op een advertentie van meneer L. uit Antwerpen, hij biedt in Italië gemaakte replica’s aan van de RAR Rocking Chair. Voor de replica’s betaal je een fractie van de prijs: € 99,00 (plus verzendkosten). Voor het origineel tel je bij de (prima) Duitse design site www.ambientedirect.com € 399,00 neer (plus verzendkosten).

Na een jarenlange verliefdheid is het misschien een halsoverkop genomen beslissing want J. en ik bestellen nog dezelfde middag de stoel. Vandaag of morgen wordt de stoel afgeleverd dus ik hou je op de hoogte. Is het ‘the catch of the day’ dan kun je me mailen voor het telefoonnummer van meneer L.

vrijdag 18 september 2009

Kinderen 2

Een woensdagmiddag in september. De weergoden doen maar wat…

Motregen afgewisseld met zonneschijn…..

Het is rustig op het strand, er is slechts een handjevol mensen, een paar kinderen die pootjebaden. Kind 3, zes jaar oud, wil ook en ik trek hem z’n zwembroek aan.

Kind 1 en 2 staan vlakbij het parkeerterreintje aan de duinenrij, ze proberen hun vlieger op te laten. Ik sta aan de vloedlijn….en kijk naar kind 3…en af en toe achterom….

Kind 1 en 2 krijgen genoeg van vliegeren en willen ook het water in. Ik probeer het vliegertouw uit de knoop te halen ….als ik opkijk zie ik kind 1 het water uitrennen en kind 2 … die kind 3 vasthoudt…kind 3 staat bijna helemaal onder water….

‘Mijn kind’, roep ik en ren met kleding en schoenen nog aan het water in.

Er zit een gezin, unisex gekleed in spijkerpak, op het strand. Ze kijken toe….

Kind 2 kan zelf uit het water komen.

Ik heb kind 3 vast maar kan mijn benen niet bewegen… een mui…hoor ik later.

Twee paar sterke handen maken een einde aan de nachtmerrie.

Herinneringen vervagen met de tijd de werkelijkheid maar in de Hoek ben ik nooit meer geweest. Zelfs het lezen van de plaatsnaam bezorgt me kippevel.

Nog vaak word ik ’s nachts wakker met de gedachte ‘wat als…’

En soms herinnerd mijn kroost me er aan.

‘Mam’, zegt het oudste kind… Als C. (kind 3) toen was verdronken dan was het nu altijd zo rustig thuis (kind C. aka kind 3 is die middag pelen bij een vriendje).

Ja, zeg ik, en denk aan m’n ex, z’n vriendin, haar kinderen en hun honden….

Some more bargain hunting

Vriendin H. is mijn 'shop cum leuke dingen doen' vriendin. We zien elkaar maar weinig en tussen de meeste afspraken zitten de nodige airmiles (Als ze niet voor haar werk op reis is dan toert ze met lover L. wel ergens door Azie of Australie). Meestal gaan we naar Antwerpen of Lille maar sinds we de Design Outlet (www.designeroutletroermond.nl) hebben ontdekt gaan wij naar Roermond. Dit shoppingwalhalla ligt op ruim twee uur rijden van waar we wonen dus vertrekken we vroeg om geen kostbare shoppingtijd te verspillen.


Voor onze bezoekjes aan de outlet hanteren we een vaste routine:

Grande Latte Machiato bij La Place

Ronde 1 (de oriëntatieronde)

In ronde 2 slaan we toe (en soms ook door ;-))

Lunchen bij La Place (vooral op verzoek van H.)

En for the hack of it nog een laatste rondje, misschien hebben we iets over het hoofd gezien, zou kunnen toch?

Onze favoriete winkels zijn Airforce, Ralph Lauren en Nike (voor de kids) en Filippa K. Bij de laatste scoren we onze spijkerbroeken (als je geluk hebt koop je die dag twee voor € 25,00) of kekke jurkjes.

’t Is zoals tante N altijd zegt: je moet er een endje voor om maar dan heb je ook wat ;-)

Bargains in the bin

ASOS

Oftewel As Seen on Screen.

Laat je op deze Engelse site www.asos.com inspireren door de stijl van celebrities, of, en dat is veel leuker, doe ideeen op en creeer je eigen stijl. Van hippe jeans tot sexy jurkjes en accessoires en dat alles voor een prikkie (check ook het outletgedeelte).
Mijn favoriet: cashmere pantoffeltjes (in ballerina stijl) voor € 43,--. (ter vergelijk: dergelijke slofjes worden op site van perfectlybasics.com aangeboden voor een veelvoud van deze prijs!). De verzendkosten bedragen rond de € 4,00 en alles wordt keurig netjes bij je thuisbezorgd.

Omoda (www.omoda.nl)

De enige (online) winkel waar ik Shabbies met korting vond (afgeprijsd van € 199,00 voor € 129,00). Je kunt hier ook terecht voor Shabby look-a-likes van SPM en nog talloze andere merken.

donderdag 17 september 2009

Kinderen 1

Door kinderen leer je mensen kennen waarmee je waarschijnlijk anders nooit een woord zal wisselen. En soms is dat ook maar beter, zoals in het geval van Berg.

Ik noem kind 3 weleens ‘hangjongere in spe’(hij is nog maar 8 jaar), in het Keltisch betekent zijn naam ‘rebel’ waarmee ex en ik bewijzen bij zijn geboorte een vooruitziende blik te hebben gehad.
Iedere woensdagmiddag gaat kind 3, tot zijn grote ergernis (het opgroeien gaat hem niet snel genoeg) naar de naschoolse opvang in het park. Daar is ook het jongetje Berg. En iedere week gaat het mis…….met Berg's fietssleutel! Nu is een fietssleutel verstoppen op zich onschuldig vermaak maar daar denkt vader Berg toch anders over. Wekelijks ondergaat mijn hangjongere gelaten zijn armoedige verbale tirade. De derde woensdag op rij heeft De Rebel weer toegeslagen en ditmaal de sleutel zo goed verstopt dat niemand hem kan terugvinden. Voor vader Berg, gewapend met breekijzer, is de maat vol. De Rebel moet weg! Helaas voor vader Berg is de leiding niet gevoelig voor z’n eisen en wordt Berg zelf overgeplaatst, naar de dinsdag (vergeet ik bijna te vertellen dat beide jongens het heel goed kunnen vinden).

Laatst kom ik Berg en z’n moeder tegen. Vriendin A. en ik zitten voor de open deur van het wijkcentrum Z met een glas voortreffelijke huiswijn waarvan ik de naam ben vergeten (In Z. serveren ze bovendien de beste en goedkoopste latte machiato van de stad, € 1,20 voor Santas koffie). Ze zoeken iets. Ogen strak op de grond gericht! Het zal toch niet ;-) en ik kan het niet laten. ‘Wat zoek je’, vraag ik en ik kijk snel om me heen. De Rebel is in geen velden of wegen te bekennen. Gelukkig!

woensdag 16 september 2009

'Stief' kinderen

Soms doe je dingen waarvan je vroeger zei: ‘dat nooit’ zoals…. op vakantie gaan met ‘stiefkinderen’, hoewel de mijne dat strikt genomen (J. en ik zijn nog ongehuwd) niet zijn. Maar omdat J. en ik deze zomer allebei naar Zuid Afrika willen en ik het in mijn eentje niet zie zitten gaan we samen. Bijkomend voordeel (voor mij) is de medische kennis van J (in het dagelijks leven chirurg) die misschien nog van pas komt. Dus...Johannesburg it is!
J en ik plus zes kinderen, van 8 tot bijna 18. Drie van hem en drie van mij.

Mijn moeder roept nog, ‘Zou je dat nou wel doen’? ‘Als het niet goed gaat is straks je relatie voorbij’ (zij is een positieve vrouw). Zou kunnen maar hier staat tegenover dat als deze vakantie een succes wordt we alles aankunnen, zoals….samen skieen in Morgins (zodat ik niet meer in de bergen hoef te rijden).

Het gaat goed! Tenminste, bijna altijd…. Ik ken mijn stiefkinderen drie jaar en waar het gevoel voor je eigen kinderen vanzelfsprekend is, is dat niet het geval bij je stiefkinderen. Kan ‘next of kin’ zich figuurlijk ‘doodvechten’ een verzoening is nooit ver weg….met stiefkinderen is hier geen sprake van…een relatie met hen vergt energie, tijd, geduld en incasseringsvermogen (want mijn puberende stiefdochter weet alles beter….en haar puberende broer behandelt kind 1 2 en 3 niet anders dan z’n jongere broertje….en da’s wennen).

Energie is geen virtue of mine….het laagje verf op een stiefrelatie is dun en dus gauw beschadigt…Voordeel is dat dit alvast de generale repetitie is voor later, als ze met aanhang op de proppen komen….

Ik geef toe dat ik me iedere dag wel een paar keer heb geergerd en ik heb moeite met alles wat bij een puber hoort… Stiefkinderen…je houdt niet van ze met hetzelfde gemak als van je eigen kinderen…toch hecht ik me aan ze en maak me zorgen of ze het wel redden want je wilt dat ze gelukkig zijn…..

Naast de ergernissen bracht onze reis mooie dingen zoals het plan om met stiefzoon T. (zodra de financiën het toelaten) de Kilimanjaro te beklimmen…En ach zo’n berg…da’s natuurlijk een makkie vergeleken bij de rest ;-).

Inspiratie


Tien uur in de ochtend. Ik zit achter mijn bureau een spelt croissantje en dubbele koffie verkeerd weg te werken (speltcroissantjes zijn groter dan normale) en heb zin om een stukkie te schrijven voor m’n blog (dat ik sinds een jaar ernstig verwaarloos).

Maar waarover? De onderwerpen schieten me niet te binnen. Bovendien ontbreekt het me aan tijd…(diepe virtuele zucht)……

Kind 1, 2 en 3 hou ik voor dat als ze iets echt graag willen het ook lukt maar aangezien ik niet altijd ‘practice’ wat ik ‘preach’ is mijn excuus steevast…inspiratoire inflatie en gebrek aan tijd…

Tuurlijk….drie kids, een geliefde, bijna fulltime baan en huishouden is niet niks. Helemaal nu kind 1 naar de middelbare school gaat (in de stad) en ik iedere dag met hem meefiets hoewel hij, autonoom als ie is, het natuurlijk prima in z’n eentje kan.

Voordeel van die 15 dagelijkse kilometers is een betere conditie en een ( klein beetje) strakker in m’n vel…

Vijf keer per week fietsen kind 1 en ik om half acht naar school (één week lang op mijn verzoek nog iets eerder om maar weer op tijd thuis te zijn omdat kind 3 hardnekkig weigert om alleen naar school (aan de andere kant van de straat) te fietsen als kind 2 een weekje op kamp is.

Moe, bezweet en met rode konen zet ik mijn, met verlofdagen gekochte, Batavus favoriet in de fietsenstalling….In gedachten zie ik kind 1 veranderen van lagere schoolkind in een puber, een slungel met slotjesbeugel en bereid me voor op een nieuwe rol….die van ‘je bent best belangrijk maar eh wel liever onzichtbaar’ ;-)…

En daar heb ik meer moeite mee dan kind 1….. Aan de andere kant, al die veranderingen zijn wel een bron van inspiratie. Dat dan weer wel!

Overstock

Cashmere again!

Als je, net als ik een fan bent van cashmere en niet in de upper income bracket vertoeft zelfs dan kun je geweldige ‘cashmere koopjes’ scoren.

Omdat ik mijn vorig jaar in Milaan aangeschafte Missoni poncho in een taxi in Barcelona laat liggen zoek ik naarstig naar een nieuw exemplaar, het liefst van cashmere.

Op www.perfectlybasics.com worden cashmere poncho’s van Repeat aangeboden voor € 259,00. ‘Helaas’ is deze poncho in alle beschikbare kleuren reeds uitverkocht en bovendien aan de dure kant, een goedkoper alternatief vind je op www.overstock.com.

Het Amerikaanse bedrijf Overstock koopt overtollige voorraden van producenten uit de hele wereld en biedt deze op hun website aan met een behoorlijke korting. Ik koop er een handgemaakte camelkleurige poncho van 100% pashmina uit Nepal voor € 110,00 euro (inclusief verzendkosten en belastingen). Vijf dagen later valt de poncho in de brievenbus en sluit ik mij geheel aan bij de lovende reviews op de site!