One HABby Family

You want to be HABby too? Deel je budgettips en stuur een mail naar carien_28@hotmail.com. Ik voeg ze toe aan mijn blog.

donderdag 29 oktober 2009

Voor J.

Op het moment dat ik dit stukje schrijf zit je naast me op de bank....ik kijk naar je, onze armen tegen elkaar... woest aantrekkelijk....zorgzaam..mijn ongelofelijk lieve lief....
Ik zocht en werd door jou gevonden.

For you....and you alone
I write these lines
because of you being by my side
And showing me the way home

J. I love you

Vintage lovers


Ik heb een nieuwe hobby: vintage….

Opeens worden mooie merken bereikbaar voor de kleine(re) beurs: een tas van Louis Vuitton, een shawl van Hermès of een paar Tod’s flatjes…..check out: www.designer-vintage.com of www.shopnastygal.com of www.ilovevintage.nl en www.doortje.nu!

Het werkt verslavend!

I love my computer


Ik lees, zeg maar gerust verslind boeken en tijdschriften maar ook reclamefolders…en tegenwoordig ook het computerscherm, niks zo leuk als een avondje virtueel window shoppen. Zo kom ik regelmatig leuke sites tegen zoals www.eleveldsteenwijk.nl, een feelgood site van een groenteboer uit Steenwijk die trouwde met een Française. De site staat boordevol wetenswaardigheden over fruit en groente, recepten, en er is een webwinkel met een groot assortiment fijne wijnen.

woensdag 28 oktober 2009

Find of the day

Kekke kleding voor kleine prijsjes: Boohoo.com

Kleine tasjes, grote tasjes

Tassen zijn voor ons vrouwen een onmisbaar item in de garderobe, voor dagelijks gebruik, voor een feestje of voor een shoppingspree. Kleine tasjes, grote tassen, in allerlei kleuren en materialen, voor ieder seizoen een ander exemplaar. Maar het vinden van de ideale tas is niet eenvoudig. Neem eens een kijkje op ikzoekeentas.nl.

Misschien vind je hier jouw favoriete tas!


Shoppen voor Shabbies!

Al een paar jaar een grote hit: Shabbies. Lange laarzen met wijde schachten in mooie tinten maar…..peperduur! Dus wat doe je dan op een mooie herfstdag….struinen langs de schoenenwinkels op zoek naar een paar look-a-likes…..en dat is gelukt, geshopt bij Van Haren, mooie Shabbie-achtige laarzen met halve ritsjes, in een krijtgrijs/zwarte tint voor € 79,95! Toen ik ze onlangs droeg waren de complimenten niet van de lucht!

Voeg later nog een foto’tje toe!

dinsdag 27 oktober 2009

Boeken


Sommige dagen zijn net iets mooier dan andere, bijvoorbeeld als je lekker hebt gekookt en gegeten….in goed gezelschap of omdat je anderen blij maakt, zoals vandaag….de kinderen van de Liphakoeng Primary school in Lesotho. Via Biblionef Den Haag (www.biblionef.nl) krijg ik vanochtend een mail van de Jean Williams, directeur van Biblionef South Africa. Zij zijn bereid om de school te voorzien van kinderboeken in de eigen taal. Er is een dringende behoefte aan kinderboeken op de school en onze doos met boeken is weliswaar een mooi begin maar nog lang niet genoeg.
Lezen, het is voor ons zo vanzelfsprekend, zoals zoveel dingen….voor nieuwe boeken gaan we naar de bieb (waar je tot je 18e zelfs gratis boeken kunt lenen) of we plaatsen een bestelling op bol.com of gaan naar de boekhandel.

Boekenwinkels zijn mijn favoriete hangout. Zo lang ik me kan herinneren heb ik iets met boeken. Mijn mooiste jeugdherinneringen zijn de boeken die ik heb verslonden, alles van Annie M.G. Schmidt, Paul Biegel of Enid Blyton. Op de middelbare school bekoelt mijn liefde voor het geschreven woord en beperk ik me tot het lezen van uittreksels, ik heb ook wel eens een titel verzonnen, voor mijn Franse mondeling.

Maar nu ben ik weer een fervent lezer, van het plaatselijke sufferdje tot de nieuwste van Dan Brown, de glossy’s, de dagbladen, reclamefolders of de Dikke van Dale, you name it I read it! Kind 1 en kind 2 houden wel van lezen maar kind 3 vind lezen saai en leest zelden een boek, alleen op school, als het moet, en bij voorkeur hardop!

Alles heb ik geprobeerd om de liefde voor boeken over te brengen…naar de bieb, het boekenfeest, boeken kopen, boeken voorlezen maar het zit er gewoon niet in…

Hoewel….gisteren kwam hij opeens met een boek bij me zitten aan tafel, samen een kopje thee drinken…en lezen.

‘Uit’, zegt hij, voordat de thee koud kan worden…het is een dun boekje, dat wel…..

‘Waar gaat het over’, wil ik weten…

‘Eh…..en hij is alweer naar boven…..de liefde voor Nickelodeon en Jetix is sterker!

Nou ja, gezellig was het wel!

dinsdag 20 oktober 2009

Winters eten


Als de dagen korter worden, de avonden langer, het buiten koud is, de blaadjes aan de bomen zijn verkleurd of al naar beneden gevallen, het ’s ochtends koud is op de fiets dan..... wordt het tijd voor winters eten.

En vanavond is dat………zuurkool!

Voor 2 personen is nodig:

1 pakje zuurkool

Roomboter

Olijfolie

2 teentjes knoflook

Sjalotje

1 plak Casseler Rib

1 rookworst

Klein flesje witte huiswijn

Genoeg aardappelen voor 2 personen (half kilootje)

Melk

Peper, zout

Smelt een klontje boter in de koekenpan en voeg er een eetlepel olijfolie aan toe. Fruit een fijngesneden sjalotje met twee teentjes knoflook in het boter & olie mengsel.

Snij intussen een plak casselerrib (van 1 cm) in kleine stukjes en voeg het toe aan de ui & sjalottenmix. Doe de zuurkool er overheen en schenk het flesje witte wijn erbij. Laat 25 minuutjes garen en laat het rookworstje de laatste 5 minuten meekoken.

De puree

Kook de aardappelen gaar met zout en water….in 20 minuten en stamp de gekookte aardappelen tot een luchtige puree met een klontje boter, eetlepel melk en tot slot een snufje peper en zout. Je kunt het zuurkoolmengsel door de puree stampen maar je kunt beide ook apart serveren. Buen provecho!

maandag 19 oktober 2009

Prima(rk) Donna


J. went shopping on a (€ 40,00) budget and look what she got:
A smashing red military coat for just € 35,00, a white knitted scarf (€ 3,00) with matching baret (€ 2,00) to complete the look. It's what I call 'dress to impress for less...'

Alles went...behalve geen cent....in m'n zakken ;-)

Eind 2004 is onze scheiding een feit en heb ik van de een op de andere dag heel wat minder te besteden. Zuinig aandoen is nu een must, maar het valt me minder zwaar dan ik had verwacht, sterker, als ik nu veel geld zou hebben zou ik nog steeds zuinig aan doen…het is a way of living geworden en het voelt goed alleen al omdat ik de dingen veel meer waardeer dan vroeger en ook al zijn mijn ex en ik beter af zonder elkaar een scheiding is en blijft een traumatische ervaring vooral voor degenen die ons het dierbaarst zijn!

Hecht ik me in mijn huwelijk nog aan statussymbolen nu doet dat er veel minder toe al hou ik, als echte HABster, nog steeds van mooie dingen. Het verschil met vroeger zit ‘m in het feit dat ik me realiseer dat mooie spullen overal te koop zijn, ook zonder merkjes en jaja ook in de Zeeman (Le Marin). Een ander voordeel van minder (kunnen) uitgeven is dat je tijd overhoudt voor andere dingen, tijd om te luisteren naar de verhalen van de kids, tijd om met ze te praten, te knutselen en tijd om aan de keukentafel naar buiten te staren, tijd om echt te kijken naar alles om je heen en tijd om lang en met veel plezier achter het fornuis te staan...

Op verzoek van vriendin A. hierbij enkele besparingstips en tips voor slow(er) living….

ga voor inspiratie naar Wolterinck, Kunst en Kitsch of andere dure zaken

en koop je spullen bij Xenos, Marskramer of Action

Onthoud: ook Zeeman, Wibra, Bristol hebben leuke spullen! Geef je ogen de kost en vullen die blauwgele tasjes!

Bewaar de proefjes die je bij een tijdschrift krijgt en vul er je toilettas mee voor een weekendje weg

Neem een proefabonnement op een tijdschrift of krant en neem na afloop weer een ander

Deel de krant of tijdschrift met de buren

Pluk bloemen in de tuin, in de berm of koop ze op de markt aan het einde van de dag

Lekker koken met betaalbare producten (Euroshopper, Lidl)

Beautiful skin met Biocura

Laat je auto staan en pak de fiets: beter voor je lijn, conditie en…de 'port met niks'

Wil je goedkoop een nieuwe fiets aanschaffen check of je werkgever een fietsplan heeft?

Koop afgeschreven boeken bij de bieb (voor €0,50)

Woon je in Rotterdam, schaf dan als de wiedeweerga de Rotterdampas aan en bespaar op contributie van je favoriete sportclub en ga voor een prikkie naar de film

Haal die reclame nee sticker van de deur en check de folders op aanbiedingen

Ga op zondagochtend naar de film in één van de Pathé bioscopen, voor € 5,00

Scoor last minute overgebleven theater- of concertkaartjes

Haal ook de huis aan huis bladen nee sticker van de deur en hou in de gaten of en wanneer er gratis voorstellingen bij jou in de buurt zijn

Ga regelmatig naar de Kringloopwinkel, heb er laatst prachtige rijlaarzen voor kind 3 gescoord van het luxe merk Aigle, voor nog geen € 8,--

Check bij een grote aanschaf zoals lcd tv of een computer altijd via bv. Kelkoo of Kieskeurig de beste aanbiedingen

Koop kleding en schoenen alleen in de opruiming en ga voor kortingen van minimaal 50%!

Wees zuinig met water, gas en licht, kort douchen, heb je ’t koud dan wikkel je jezelf lekker in een deken (voor goedkope dekens kijk in de Ikea koopjeshoek), voor warme voeten hoeft de thermostaat geen graadje hoger, een paar (namaak) UGG’s aan je voeten do the trick! Laat het water niet lopen tijdens het tandenpoetsen, laat lichten niet onnodig branden, zet de tv niet op standby en vervang bit-by-bit de gloei- of spaarlamp voor een LED lamp, gebruik de wasmachine alleen in het weekend of ’s avonds na 11 uur en zet je droger op marktplaats, hang je was aan een ouderwets droogrekje of nog beter span een waslijn in je tuin of op balkon en laat de wind je wasje drogen

Koop B-keus bestek of servies, want na (veelvuldig) gebruik wordt ook A-keuze vanzelf B-keus!

Vraag jezelf bij iedere aankoop hardop af ‘heb ik het echt nodig’, zo vermijd je impulsaankopen

Spreek met jezelf een maximum bedrag af wat je mag uitgeven per maand, aan je tax...helaas pindakaas... volgende maand nieuwe kansen

betaal eerst je rekeningen en kijk wat er overblijft voor HABby stuff

Leen geen geld om een aankoop mee te financieren (behalve voor een huis), maar stel de aanschaf uit totdat je voldoende geld hebt gespaard om het contant te kunnen kopen

Bespaar op etentjes en kook lekker zelf

Een goed wijntje erbij van de lokale supermarkt…..bijv. Nederburg Duet bij AH, topwijn voor een laag prijsje!

Kook met de seizoenen, dan zijn de ingrediënten vaak goedkoper

Eet minder vlees (ook goed voor het milieu)

Gooi restjes niet weg, maar vries in of gebruik ze voor iets anders

Verwerk oud en zacht fruit in een zelfgebakken taart

Als je niet gebonden bent aan schoolvakanties boek dan een lastminute

En last but not least: probeer te sparen, al is het maar € 5,00 per maand

Need I say more ;-) You, me, we can do it!

Being a Beauty… on a budget


Being a Beauty… on a budget
It can be done! Al willen indrukwekkende reclamecampagnes van dure merken je soms anders doen geloven….In een test van de Duitse consumentenbond (uit 2008) kwam Biocura dagcrème van Aldi als beste naar voren. Een potje van dit merk kost rond de

€ 3,00. Ik gebruik het zelf al meer dan een jaar tot volle tevredenheid. En ach niet-roken, genoeg slaap en lekker bewegen in de buitenlucht doen ook een hoop!

zaterdag 17 oktober 2009

Feelgood



Wat geeft mij een goed gevoel?

- mijn kinderen

- met nep Emu's aan m'n voeten door saaie kantoorgangen huppelen en eindigen met een piroutte in de kamer van collega J;


- net genoeg geld voor een Latte Duo;


- in de fabriekswinkel van Sola een 46-delig bestek kopen voor € 11,50;


- door het keukenraam kijken naar de wolken die nooit hetzelfde zijn;


- draadjesvlees maken (en eten);


- iedere dag even kijken bij JCrew of ASOS, in gedachten een wensenlijstje maken en dan gewoon weer wegklikken.


Maar ik voel me ook goed al ik geef aan anderen.....vandaag boeken gekocht voor de kids in Lesotho, volgende week gaan we ze versturen. Misschien is (kunnen) geven wel the ultimate feelgood thing!

donderdag 15 oktober 2009

Nepper de Nepper de Nep




Had er nog nooit van gehoord maar ben er, op aanraden van collega J., toch maar eens gaan kijken, de Ierse winkelketen Primark. Wat een keuze, wat een prijzen, wat een chaos....er wordt zelfs electronisch omgeroepen naar welke kassa je moet gaan....'k vind het eigenlijk helemaal niks maar...toch een paar nep Emu's gekocht voor maar € 9,00, ben ik heel blij mee!

Foto onder het uitzicht vanuit mijn keuken, ik zit graag aan de keukentafel te lezen of gewoon naar buiten te kijken, naar de lucht die iedere keer weer anders is! En foto boven: de nepperdenep Emu's)

woensdag 14 oktober 2009

Hee toch....

een mogelijkheid te bestellen bij GAP, JCrew en andere bedrijven die niet versturen naar Europa. Interesse? Kijk dan eens op www.fromus2eu.nl

!

Doe mij zo'n Deal

Vriendin A. (niet die van de appelflappen) is expert op het gebied van schoonmaken….

Poetsen, boenen en wrijven werkt voor haar als therapie….
Geen vlek zo gek of A. weet er wel raad mee. Haar nieuwste aanwinst in het poetsarsenaal is de handstomer die ze vorige week voor € 19,95 kocht bij Lidl.

Het apparaat is inmiddels uitgebreid door A. getest en goedgekeurd. In huize A&P blinken de kranen en badkamertegels als nooit tevoren. Dus hop hop hop op naar Lidl (aanbieding geldt nog paar dagen en natuurlijk zolang de voorraad strekt).

American Eagle Outfitters


Balen…….JCrew verstuurt niet naar Europa! Maar één lichtpuntje: de Amerikaanse winkelketen American Eagle Outfitters wel! Superleuke kleding voor hem, haar en de kids. En natuurlijk is there a SALE going on. Dus check out www.americaneagleoutfitters.com!

dinsdag 13 oktober 2009

Comfortfood


Een paar jaar geleden heb ik een kookboek geschreven met favoriete studentengerechten. Mij kon je in m'n studententijd wakker maken voor een blik nasi van Suzi Wan (nu Kung Fu) en ik vind het nog steeds heerlijk. Maar mijn ultimate comfort food is Thai chicken curry. Makkelijk te maken en bovendien snel klaar. Hierbij het perfecte recept for a bad hairday:

Thai Chicken curry

(4 personen)

1 pakje rode curry pasta
1 pak rijst
Verse of gedroogde Koriander
1 stengel Citroengras (Sereh)
4 ons Kipfilet
1 blikje Kokosmelk
1 eetlepel vissaus
1 lepel suiker
2 eetlepels zonnebloemolie
2 Uien of sjalotjes
1 pak diepvries spinazie

Bak de uien in de zonnebloemolie tot ze glazig zijn. Voeg dan het pakje curry pasta toe (ca. 3 of 4 lepels). Bak het samen met de uien ongeveer nog twee minuten. Voeg daarna de kipfilet (in blokjes gesneden) toe samen met de kokosmelk, de suiker, de vissaus en de stengel citroengras (opengesneden). Het mengsel ongeveer 15 minuten laten koken. Voeg voor dat je het serveert de koriander toe.

Eet het met rijst en spinazie.

maandag 12 oktober 2009

Onsportief

Wat doe je als je kind zojuist is weggelopen van een tafeltennistoernooi, weigert verder te spelen, zich aankleedt en naar buiten rent… de vader van de tegenstander je bijna te lijf gaat wegens ‘onsportief’ gedrag en de wedstrijdleiding je meewarig aankijkt.

Dan ren jij je kind achterna, gaat met hem in de auto zitten, jij voor, hij achterin, en huilt net zo hard als de regen die tegen de autoruiten tikt.

Het is een terugkerende kwestie: kind 2 kan niet omgaan met frustraties en is snel boos….Tot nog toe lukte het me om hem uit kleedkamer of toilet te praten en de wedstrijd uit te laten spelen maar nu...
Zwijgend rijden we naar huis....en ik besef dat ik het probleem moet aanpakken. Thuis Google ik op zoek naar een geschikte training….en dat kan… dicht bij huis…een Rots- en Water training na school…..misschien komt het dan goed...ooit.

donderdag 8 oktober 2009

A Brand for friends


In de VS razend populair (Michelle Obama draagt hun kleding) maar bij ons nog geen household name: J.Crew. Tijd om daar verandering in te brengen so check out their website http://www.jcrew.com/ en als HABster ga je natuurlijk eerst zoeken in de outlet....mooie cashmere truitjes, broeken, t-shirts en sieraden. Mijn oog viel op een rose gouden armband maar helaas, mijn cc uitgeput van eerdere uitgaven , smeekt om een maandje rust. HABby shopping!

woensdag 7 oktober 2009

Coffee Comfort


Niks zo lekker als een ‘bakkie koffie’ in de ochtend….middag….of avond…. Op kantoor beschikken we gelukkig over een (voor office standards) luxe (en gratis!) cafeïne voorziening…’t is een eindje lopen maar dat is dan weer goed voor de conditie. Er gaan per dag heel wat Latte Machiato’s, Lungo’s, Americano’s en Cappuccino’s doorheen… Koffie halen is voor onze afdeling ‘a social event’ omdat je altijd wel iemand tegenkomt die ook op weg is naar de koffieautomaat, de meeste deals worden volgens mij dan ook gesloten in de pantry! En dat maakt koffie halen tot een tijdrovende bezigheid, behalve voor H., onze uitzendkracht. Nu slaat H. de meeste collega’s over, dus dat levert tijdwinst op maar toch….zo snel als H. koffie haalt…voordat je het weet staat ie weer achter je….met een dampende mok... te lezen wat je net via linked in of hyves de wereld intypt en geen tijd om het scherm weg te klikken ;-).

Deze cafeïneverslaafde houdt van alle soorten koffie behalve de huis-tuin- en keuken variant. En met sportverslaafde kiddo’s kom ik nogal eens in achteraf gymzaaltjes, waar een bezemkast dienst doet als koffievoorziening….en een dubbele bravilor het toppunt van luxe is. ‘Koffie, koffie, lekker bakkie koffie, jongens wie lust er een bak…..zong Rita Corita en ze heeft gelijk….there is a whole lot of happiness in koffie… Bij een abonnement op Elle Wonen kreeg ik een Nespresso cadeau en sindsdien sluit ik eens in de zoveel tijd achteraan in een ‘Russische’ rij voor de kassa in de Nespressoshop waar het personeel chiquer is dan de meeste spullen die ze verkopen….! Maar de lekkerste koffie in Rotterdam e.o. is van (het Rotterdamse bedrijf) Santos. Bij buurtcentrum Z., my favorite Tuesday afternoon hangout kost een koffie verkeerd € 1,20).

Voor een glimmende Italiaanse koffiemaker wil ik m’n nespresso apparaat echter wel inruilen of naar stoffiger oorden verbannen. Een espressomachine van goede kwaliteit aanschaffen voor een budgetprijs is niet eenvoudig maar misschien biedt de koffiediscounter uitkomst. Gemiddeld zijn de prijzen van de machines die op deze site worden aangeboden 40% lager dan de adviesprijs.

Tip 1: De Gaggia Titanium! Check out prijzen en reviews op http://www.koffiediscounter.nl/.

Tip 2: begin de zaterdag met een ristretto, lungo of machiato in de Nespresso shop in de Bijenkorf….kost je helemaal niks ;-).

dinsdag 6 oktober 2009

Schrijven

Als vriendinnen vragen waarom ik blog antwoord ik altijd dat ik oefen....mijn blogberichten zijn vingeroefeningen en bloggen is de generale repetitie..voor later...als ik op een willekeurige dag begin te breien met alle woorden die ik tot dan toe heb gevonden want woorden zijn mijn passie en tekst m'n beste vriendje.
Schreiben wollte Ich schon fruh aber die Worte fand Ich erst spater schreef de Duitse auteur Heinrich Boll ooit.... I'll drink to that!

T., L. and C.

Sommige zinnen zijn zo prachtig, de woorden zo mooi dat ik wou dat ik ze zelf had bedacht, geschreven....zoals de tekst van 'Make you feel my love', in een paar coupletten de liefde voor 'the wind beneath my wings' weergeven...voor hen en voor hen alleen ga ik naar het einde van de wereld en terug als het moet.
Your children, you literally want to die for them, zei een Engelse vriendin ooit...en zo is 't.
Dus lieve T., L., en C., this one's for you

Er was een dag
dat ik niet wist
niet wist of ik wou
ik wou wel
maar toen 't was wist ik niet meer
of ik nog wou
't was alleen geen keuze meer
't was zo
en nu
en vast ook toen
ik niet meer wist of ik wou
lag al vast...voor later
dat ik zo ontzettend
zo ontzettend veel
van jullie hou...

Historische held!


Tot 15 oktober a.s. kun je nog stemmen op de Grootste Rotterdammer (http://www.gemeentearchief.rotterdam.nl/grootsterotterdammer).

Desiderius Erasmus werd in 2007 en 2008 tweede! Onlangs verscheen een stripverhaal over zijn leven : Desiderius in Europa. Het stripboek is te koop in de boekhandel en kost € 3,95!

maandag 5 oktober 2009

Gaan voor die baan!

‘Bedrijven verplichten een bepaald aantal vrouwen in topposities te benoemen’? Wat een mal idee! Nederland kent weliswaar een lage participatiegraad van vrouwen in het arbeidsproces en relatief veel parttime werkende vrouwen, maar dat is de vrijheid van kiezen! Helemaal niet deelnemen aan het arbeidsproces lijkt me onverstandig, het is goed om voor jezelf te kunnen zorgen, in goede en..slechte tijden.

Een mooie taak voor de overheid om ons hierop te wijzen (dus ‘Gaan voor die baan!) maar verder moet je het zelf doen! Ik heb er nooit over nagedacht om niet te werken en als alleenstaande ouder met LAT relatie heb ik inmiddels die keuze ook niet meer er moet immers brood (liefst met beleg) op de plank.

Ben van huis uit gewend om m’n eigen boontjes te doppen en volgens mijn vader, ‘feminist’ avant la lettre, heeft een vrouw geen vent nodig maar een goede baan ;-).

Met een (bijna) fulltime functie met flexibele werktijden participeer ik in grote mate in het leven van mijn kinderen want als ze18 zijn wil ik geen spijt hebben dat ik te weinig tijd met ze heb doorgebracht en met een boel ‘ge-juggle’ moet het lukken.

Vrouwen bereiken op eigen kracht wel de top…als ze dat willen. Manifest of quota? Nee dank u wel!

zondag 4 oktober 2009

A new look


Collega J. ziet er altijd uit om door een ringetje te halen....en daar geeft ze niet veel geld aan uit! Vandaag draagt ze een paar laarzen die ze voor € 2,00 heeft gekocht op de markt. In haar laarzen draagt ze sokken met een bontrand die ze om de schacht van de laarzen slaat. Resultaat A complete new look for a pair of old booties! J. kocht haar sokken voor een paar euro bij action.nl maar daar zijn ze inmiddels uitverkocht. Voor sokken met een bontrand kun je ook terecht bij morethanthis.nl en sokkenmarkt.nl/. Pimp those boots!

zaterdag 3 oktober 2009

In charge

In de stoel tegenover me zit S. Ze vertelt dat ze gaat scheiden. Dat nieuws komt niet als een verrassing. S. ziet mij als 'ervaringsdeskundige' en stort regelmatig haar hart bij mij uit. Ze worstelt nog met de vraag 'hoe vertel ik het hem' en ik denk terug aan mijn eigen 'point of no return', ik zit achter het stuur van mijn auto en rijd langs het kantoor van de woningbouwstichting aan de Prinsenlaan. Het duurt dan nog twee jaar voordat ik daadwerkelijk met kids ergens anders ga wonen. S. heeft nog een lange...en ook eenzame weg te gaan.
Ik heb nooit meer iets van mijn schoonouders gehoord...het voelt alsof je een zinnetje bent in krijt geschreven dat van het schoolbord wordt gewist. Hetzelfde gebeurt met zijn vrienden die ik na 11 jaar ook een beetje als de mijne beschouw..niks nada niente, geen woord, kaartje of telefoontje. Ik ben wisselend boos en verdrietig geweest. 15 jaar lang zitten deze mensen aan mijn eettafel, we drinken wijn en voeren we gesprekken tot diep in de nacht. Ik vertrek letterlijk en figuurlijk met lege handen uit mijn huwelijk...maar neem mezelf gelukkig mee. De scheiding is met recht de meest ingrijpende gebeurtenis in mijn leven maar ik heb er geen spijt van. De eerste jaren zijn het moeilijkst...de pieken en dalen wisselen elkaar sneller af dan Contador de Mont Ventoux naar beneden fietst.

Nu...bijna vijf jaar later sta ik er weer...de kids en ik hebben het goed..het is gezellig in huis en de momenten waarop ik bijna letterlijk geen adem meer krijg worden minder....net als de woede en het verdriet. Alles krijgt een plek. Maar nog iedere dag mis ik de dingen die in een relatie het meest vanzelfsprekend zijn zoals iedere dag mijn kinderen even 'huggen'en zeggen hoe geweldig ze zijn. Daar verandert ook mijn liefste lief niets aan. 't is zoals het spreekwoord zegt 'scheiden doet lijden'maar met de jaren verandert de 'lange ij' weer in een 'korte ei'.